Lessen in veerkracht / Kracht & Lichaam

U bent hier: Werkwijze\ Lessen in veerkracht / Kracht & Lichaam

Lessen in veerkracht

Lessen in veerkracht (60 min) - Wekelijks 

Zoek je een manier om wat meer uit je hoofd te komen en je beter in je lichaam te voelen? Zodat je wat speelser, energieker en veerkrachtiger in je lichaam zit? Dan zijn de Lessen in veerkracht iets voor jou. In de Lessen in veerkracht werken we in kleine groepen van maximaal 10 personen vanuit de werkwijze ‘kracht & lichaam’ en krijg je naast een groepsles ook persoonlijke coaching.

De Lessen in veerkracht (60 min) vinden vanaf seizoen 2017-18 wekelijks* op de woensdagavond plaats (* behalve tijdens de herfst-, winter- en voorjaarsvakantie en een korte zomerpauze). 

Lestijden

Woensdag 20.15-21.15 (inloop 20.00)
Woensdag 19.00-20.00 (inloop 18.45)**
Dinsdag 20.15-21.15 (inloop 20.00)**
** als overige lessen vol zitten en er genoeg vraag is

Je mag per maand kiezen of je 2-, 3-, 4- of géén lessen wilt volgen. Je zit dus niet aan een abonnement vast. Momenteel zijn de eerste twee lessen gratis (mits deze in één maand gevolgd worden). Een actuele prijzenlijst kun je vinden onder Aanbod. De lessen vinden plaats in Studio Körper op de Emmy van Lokhorststraat 48 in Utrecht – Leidsche Rijn.

Aanmelden via info@studiokoerper.com (verplicht).

Wil je weten, wat de lessen in veerkracht inhouden? Een beschrijving van de werkwijze vind je onderaan onder het kopje ‘kracht & lichaam’.

 

Lessen in veerkracht - training  (135 min) - 1e zaterdag v/d maand

Wil je niet wekelijks les, of juist extra oefenen of kom je van verder weg? Dan is de Lessen in veerkracht – training (135 min) misschien iets voor jou. In de training krijg je naast de praktische oefeningen ook wat theoretische achtergrond.

Lestijd

1e zaterdag v/d maand 10.00-12.15 (inloop 9.45).***

***Een jaaroverzicht van alle zaterdagen kun je aanvragen via info@studiokoerper.com

De training is een maandelijkse APK van je lichaam, zodat jij en je lichaam in beweging blijven en je mee kunt bewegen met de tijd van het jaar. De training verdiept ook de beoefening van andere bewegingsvormen zoals yoga of sport. Hét maandelijkse moment om het contact met jouw lichaam te verdiepen of eerste stappen hierin te ondernemen. Elke 1e zaterdag van de maand.

Je betaalt per training. Een actuele prijzenlijst kun je vinden onder Aanbod.

Aanmelden via info@studiokoerper.com (verplicht).

Wil je weten, wat de lessen in veerkracht inhouden? Een beschrijving van de werkwijze vind je onderaan onder het kopje ‘kracht & lichaam’.

Voor alle activiteiten van Studio Körper zijn de Algemene voorwaarden van Studio Körper van toepassing.

Kracht & Lichaam

We laten ons door middel van ons lichaam zien aan de buitenwereld. Als we fysiek of mentaal minder ‘fit’ zijn, heeft dat onmiddellijk een weerslag op ons lichaam. We zijn dan letterlijk en figuurlijk meer kwetsbaar en ‘wankel’.

Als we fysiek de volwassenheid hebben bereikt, ontwikkelen we nauwelijks nieuwe fysieke en motorische mogelijkheden. Toch kunnen we de mogelijkheden van ons lichaam eenvoudig verder ontwikkelen, waardoor deze ons ondersteunen bij ons professioneel handelen.

In Studio Körper creëren we nieuwe veerkracht. De belangrijkste bronnen zijn de Ontwikkelingsmotoriek methode Niek Brouw (zelfstandig gevestigd arts, Den Haag) en Stilstaan bij bewegen van Professor Margot Groot (Universiteit Osnabrück). In de Ontwikkelingsmotoriek werken we met spier- en gewrichtsgroepen en in Stilstaan bij bewegen vanuit de taal en signalen van ons lichaam. Deze bronnen komen samen in de werkwijze: Kracht & Lichaam.

De werkwijze Kracht & Lichaam stelt ons in staat om sterker en meer ontspannen in onze schoenen te staan. Een ander positief effect van de werkwijze is dat de scheiding tussen hoofd en lichaam, die velen van ons ervaren, overbrugd kan worden. Én er ontstaat nieuwe ruimte voor welbevinden, plezier en energie.

De werkwijze kan ook tot verbetering leiden bij mensen met (langdurige) fysieke klachten.

 

“We kunnen ons pas vollediger uitdrukken als we de mogelijkheden én beperkingen van ons lichaam ervaren.”

 

Als we de woorden kracht & lichaam lezen, denken we vaak aan sport en fitness.

We verliezen daarbij uit het oog, dat ons lichaam meer is dan spieren en conditie. We hebben ook gewrichten, botten, bindweefsel, organen en cellen. Spanningen en ervaringen worden niet alleen in spieren vast gehouden, maar ook in deze systemen.

Vaak worden bij andere benaderingen alleen geïsoleerde spieren ontwikkeld, terwijl in de werkwijze kracht & lichaam juist de samenwerking van verschillende spieren en gewrichten gestimuleerd en ontwikkeld wordt. Een lichaam in disbalans heeft invloed op het hele anatomische systeem en niet alleen op een aantal spieren. 

Ieder mens heeft tijdens zijn fysieke ontwikkeling van baby naar volwassene bepaalde motorische mogelijkheden eigen gemaakt. Deze voorkeuren zorgen ervoor, dat je bepaalde spier- en gewrichtskettingen (een groter verband van spieren en gewrichten die met elkaar samenwerken) vaker gebruikt dan andere. We gebruiken ons lichaam dus over het algemeen eenzijdig en houden een disbalans in stand.

Naar aanleiding van een persoonlijke en anatomische analyse van het lichaam, wordt na iedere sessie een kort programma samengesteld dat je lichaam als totaal beter laat samenwerken. In de sessies of trainingen wordt de eigen motoriek uitgebreid en verbeterd. Hierdoor ben je met weinig inspanning in staat om veerkrachtiger te zijn en beter te presteren.

Studio Körper biedt de werkwijze kracht & lichaam wekelijks aan in de Lessen in veerkracht en maandelijks in de training. En één-op-één in de Individuele fysieke coaching

 

“Werken met wat mensen beweegt.”

 

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op via info@studiokoerper.com